Njemački jezik

Jeste li znali da je njemački jezik najrašireniji materinji jezik u Europi i da pripada skupini od 10 svjetskih jezika koji se najčešće koriste u komunikaciji?
Pitate se zašto učiti njemački?
Razloga je mnogo, a neki od njih su:

  • Njemačka je za skoro sve europske i mnoge izvaneuropske države najvažniji trgovački partner. Stoga, znanje njemačkog doprinosi boljoj suradnji na poslovnom planu s obzirom da je Njemačka jedna od najvećih izvoznika u svijetu.
  • Nijemci, Austrijanci i Švicarci spadaju u naše najveće i najvažnije skupine turista pa je i znanje njemačkog velika prednost za sve one koji posluju u turističkoj branši.
    Milijuni turista iz cijelog svijeta svake godine posjećuju Njemačku koja se nalazi u “srcu” Europe. Onaj tko govori i razumije njemački može lakše i bolje upoznati i razumijeti Nijemce, njihovu povijest i kulturu.
  • Poznavanje njemačkog jezika jako je važno i za studente i znanstvenike budući da u području znanstvenih publikacija one na njemačkom zauzimaju drugo mjesto po zastupljenosti.
    Znanjem i učenjem njemačkog priključujete se s važnom duhovnom, ekonomskom i kulturno-povijesnom području središnje Europe i ujedno jednoj od najvećih europskih kultura s obzirom da je njemački bio jezik poznatih i važnih osoba iz prošlosti kao što su Goethe, Mozart, Einstein i mnogi drugi…
  • Znanje njemačkog poboljšava i šanse na tržištu rada. Mnoge njemačke tvrtke sa predstavništvima u Hrvatskoj kao i mnoge inozemne tvrtke u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj traže suradnike sa znanjem njemačkog jezika.
  • Učiti njemački jezik danas nije ništa teže od engleskog, francuskog ili španjolskog. Zahvaljujući modernim komunikacijskim metodama učenja u našoj školi, u kratkom vremenskom roku može se postići zavidan stupanj znanja.

Treba li Vam još razloga? Dođite i pridružite nam se!
Lingua Vam nudi širok raspon tečajeva njemačkog za sve uzraste i sve stupnjeve znanja.