Španjolski jezik

Flamenco, tango, vino, jamón,  mate, gauchos, tortilla, mariachis, siesta i fiesta samo su neke od asocijacija koje nam padnu na pamet kad čujemo španjolski jezik. Međutim, osim zanimljivih i privlačnih kultura koje se njime služe, treba istaknuti i njegovu važnost na međunarodnoj razini.

  • Španjolski je treći jezik na svijetu po broju govornika nakon mandarinskog kineskog i engleskog, a drugi po broju izvornih govornika. Danas ga govori gotovo 500 milijuna ljudi diljem svijeta.
  • Službeni je jezik u 20 zemalja, a u SAD-u po broju govornika drugi nakon engleskog.
  • Španjolski je službeni jezik u većini zemalja Latinske Amerike čija se gospodarstva sve brže razvijaju i čine veliko tržište te postaju važan čimbenik u međunarodnoj trgovini. Znati španjolski sve
  • je veća prednost za zaposlenike u mnogim tvrtkama koje su povezane s međunarodnim tržištem.
  • Španjolska književnost, arhitektura i umjetnost značajne su u svjetskim razmjerima. Nije li prekrasno uživati u Nerudinoj poeziji ili prozi Marqueza u originalu? Španjolski umjetnici koje volite, kao Picasso, Goya i mnogi drugi, mogu biti još zanimljiviji ako ih možete smjestiti u odgovarajući kulturološki kontekst.

Stoga vas pozivamo da naučite španjolski, ne samo radi postizanja znanja jednog tako važnog jezika na međunarodnom nivou, već i da s nama uronite u neizmjerno zanimljiv i šarolik svijet zarazne energije i strasti prema životu…