Talijanski jezik

Jeste li znali da je talijanski jezik idealan jezik za stvaranje i izražavanje melodije, poezije i rime?

Kako je poznato, talijanski jezik sadrži jednu važnu činjenicu koja ga razlikuje od svih drugih jezika na svijetu: svi njegovi glagoli, pridjevi, imenice i prilozi završavaju na samoglasnik.
Talijanski jezik nije samo književni jezik u koji spadaju Dante i Manzoni na primjer, ili onaj koji opisuje neusporedivu prirodu, strastvene zalaske sunca i osunčane plaže; talijanski nije samo jezik koji opisuje talijansku kuhinju koja ima svoju povijest u čitavom svijetu (jedinstveni okusi i jela poput pizze, parmezana, tjestenine, ekstradjevičanskog maslinovog ulja i mozzarelle); nije samo jezik glazbe, jer znamo da je Italija poznata po operi i svojim skladateljima, već je i jezik zemlje visoko tehnološki i industrijski napredovale.

Zašto mnogi ljudi danas žele naučiti talijanski? Unatoč političkoj i ekonomskoj važnosti drugih jezika, broj osoba koje žele naučiti talijanski sve više raste. Najveća motivacija za učenje talijanskog jezika se tiče kulturnog obogaćivanja. Talijanski je jezik kulture, jezik Dantea jezik bel canta, jezik poezije. Talijanski je jezik velikih umjetnika, slikara, pjesnika, pisaca i filozofa. Talijanski je jezik Pape, što ga ujedno čini službenim jezikom, zajedno s latinskim, Države Vatikan.

Talijanski jezik je melodičan, otvoren, šarolik i redundantan, što ga čini jednostavnim za shvaćanje.
Talijanski jezik je, također, jezik koji pridružujemo izrazu Made-in-Italy: on je jezik mode, kuhinje i automobila. Sve je to sinonim kvalitete, stila i umijeća življenja. Znati pričati talijanski predstavlja izvor vlastitog rasta s ljudskog, profesionalnog i kulturnog gledišta.

Posjet Italiji i njezinim ljubaznim, toplim i gostoljubivim ljudima postaje pravi užitak ukoliko govorite talijanski jezik.
Zato nemojte čekati i pridružite nam se!
Lingua nudi širok raspon tečajeva talijanskog za sve uzraste i sve stupnjeve znanja.